042 / 492 – 255 sss@sss-vz.hr
Nakon prvih mobilnosti učenika i nastavnika krajem studenog (Turska-Istanbul i Tarsus), tijekom prosinca obje mobilnosti predstavljene su na Nastavničkom vijeću 5.12.2019. Učenici i nastavnici sudionici prve mobilnosti pred nastavnicima Srednje strukovne škole održali su prezentaciju o svom boravku u Tarsusu, u pokrajini Mersin na jugu Turske u sklopu projekta Our Heritage: Where the Past Meets the Future.

   Tena, Franjo, Emil i Veronika i prof. Maja Pribeg koja ih je pratila u Tarsusu, sami su izradili prezentaciju i prenijeli svoje dojmove o boravku u obiteljima turskih kolega, boravku u školi domaćinu i radionicama u kojima su planirali daljnje aktivnosti projekta, o posjetu nastavi i izletima u okolicu. Učenici su se vratili s vrlo pozitivnim dojmovima, a prilikom prezentiranja škole dobili su pohvale učenika i  nastavnika domaćina kao i partnera iz Nizozemske, Estonije i Češke za odličan promotivni video, prezentacijske vještine i tečan engleski. Naš prijedlog postao je izborom većine i službeni logotip projekta, a rad je učenice Ene Kišićek iz 3.l razreda.

Odmah po povratku ekipe, Erasmus tim započeo  je s pripremama za putovanje u Estoniju koja je sljedeći domaćin mobilnosti u sklopu projekta Our Heritage: Where the Past Meets the Future i to početkom travnja 2019.

S tom svrhom, unutar Erasmus tima učenika izabrano je 6 učenika od njih 10  koji su izrazili želju za sudjelovanjem. Tim profesora i ovog se puta vodio kriterijima odabira učenika osmišljenima na samom početku-prije svega uzimajući u obzir učeničke socijalne, komunikacijske, prezentacijske i jezične vještine, zalaganje u izvannastavnim aktivnostima, motivaciju i sposobnost rada u timu.

Zajedno s 4 pratitelja iz Erasmus tima odlučeno je da će školu u estonskom gradu Narvi zastupati sljedeći učenici: GABRIELA MATOIĆ, LEO GOJNIK – 2.C; STJEPAN HUNJAK, IVICA FLORJANIĆ – 3.B.; MATEO STUNJA – 4.L i DAVID BANFIĆ – 4.C.

Učenike će pratiti Dean Mencinger, Laura Kočila Kašmo, Dunja Ščapec i Jasna Majhen.

O svemu su informirani roditelji učenika i u siječnju će početi pripremanje posjeta u dogovoru s ostalim partnerima.