042 / 492 – 255 sss@sss-vz.hr

Stop Drop out, Stop Drop Tears!

Za Srednju strukovnu školu Varaždin odobrena dva Erasmus+ projekta ukupno vrijedna gotovo 250 tisuća eura

Stop drop out, stop drop tears“ drugi je u nizu projekata Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Projekt vrijedan 63 122 € bit će također usmjeren na mobilnosti učenika i učitelja te osuvremenjivanje nastave, a trajat će dvije godine.

 

Nositelj projekta je srednja škola iz Istanbula u Turskoj, dok su partnerske škole uz našu školu, srednje škole iz Litve i Mađarske.

Glavni ciljevi projekta su povećati učenikovu predanost školi uzimajući u obzir individualne razlike, smanjiti stopu odustajanja od škole s 15 % na 10 %, povećati svijest učitelja o tome koliko je ozbiljan problem odustajanja, povećati svijest roditelja o negativnom učinku odustajanja od škole i te važnost njihove uloge u sprječavanju napuštanja.

Provest će se 3 mobilnosti na kojima će sudjelovati po 5 učenika i 2 nastavnika svake škole te će se sudjelovati na raznim radionicama i seminarima.

Koordinator projekta je prof. Nikolina Vlahek Canjuga.

Učenici će imati priliku uz pomoć učitelja razvijati svoje komunikacijske, jezične i IKT vještine te putovati u partnerske zemlje te tako unaprijediti interkulturalne kompetencije. Stečena znanja tijekom projekta učitelji će primijeniti u radu s učenicima te na taj način nastavu učiniti inovativnijom i zanimljivijom.

Projektni tim, uz koordinatore projekta, čine sljedeći nastavnici: Dean Mencinger, Monika Tuk, Maja Pribeg, Mihaela Šafran, Dunja Dobranić, Marijan Janković, Ana Ravić Trošić, David Mustač, Verica Busija, Sanja Kocijan, Laura Kočila Kašmo i Marica Barišić . Projektne aktivnosti tijekom cijelog projekta pratit će ravnatelj škole Dražen Košćak.

Ako želite doznati više detalja o Erasmus+

O projektu Stop Drop out, Stop Drop Tears!

Zemlje partneri

Popis aktivnosti kroz 2019 godinu

___________________

Facebook stranica projekta

Facebook stranica naše škole

Galerija fotografija