Stop Dropout, Stop Tear Drops!

Za Srednju strukovnu školu Varaždin odobrena dva Erasmus+ projekta ukupno vrijedna gotovo 250 tisuća eura

 

Stop dropout, stop tear drops“ drugi je u nizu projekata Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Projekt vrijedan 63 122 € bit će također usmjeren na mobilnosti učenika i učitelja te osuvremenjivanje nastave, a trajat će dvije godine.

 

Nositelj projekta je srednja škola iz Istanbula u Turskoj, dok su partnerske škole uz našu školu, srednje škole iz Litve i Mađarske.

Glavni ciljevi projekta su povećati učenikovu predanost školi uzimajući u obzir individualne razlike, smanjiti stopu odustajanja od škole s 15 % na 10 %, povećati svijest učitelja o tome koliko je ozbiljan problem odustajanja, povećati svijest roditelja o negativnom učinku odustajanja od škole i te važnost njihove uloge u sprječavanju napuštanja.

Provest će se 3 mobilnosti na kojima će sudjelovati po 5 učenika i 2 nastavnika svake škole te će se sudjelovati na raznim radionicama i seminarima.

Koordinator projekta je prof. Nikolina Vlahek Canjuga.

Učenici će imati priliku uz pomoć učitelja razvijati svoje komunikacijske, jezične i IKT vještine te putovati u partnerske zemlje te tako unaprijediti interkulturalne kompetencije. Stečena znanja tijekom projekta učitelji će primijeniti u radu s učenicima te na taj način nastavu učiniti inovativnijom i zanimljivijom.

Projektni tim, uz koordinatore projekta, čine sljedeći nastavnici: Dean Mencinger, Monika Tuk, Maja Pribeg, Mihaela Šafran, Dunja Dobranić, Marijan Janković, Ana Ravić Trošić, David Mustač, Verica Busija, Sanja Kocijan, Laura Kočila Kašmo i Marica Barišić . Projektne aktivnosti tijekom cijelog projekta pratit će ravnatelj škole Dražen Košćak.

Ako želite doznati više detalja o Erasmus+

O projektu Stop Drop out, Stop Tear Drops!

Vilniaus Simono Konarskio mokykla, Vilnius

LITVA

Harsányi János Szakgimnázium,

Budapest

MAĐARSKA

Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lises, Istanbul

TURSKA

Srednja strukovna škola,

Varaždin

HRVATSKA

Facebook stranica projekta

Facebook stranica naše škole

Galerija fotografija