XVII. Državno natjecanje smotra radova učenika u obrazovnom podsektoru prerada i obrada drva.

Ovdje možete pronaći sve informacije vezane uz natjecanje. 27. i 28. travnja ove godine u našoj je školi održano XVII DRŽAVNO NATJECANJE I SMOTRA RADOVA UČENIKA U OBRAZOVNOM PODSEKTORU PRERADA I OBRADA DRVA.

Natjecali su se učenici koji planiraju biti budući stolari i drvodjeljski tehničari dizajneri zajedno sa svojim mentorima iz 15 srednjih škola diljem Hrvatske. To su srednje škole iz Karlovca, Koprivnice, Zagreba, Garešnice, Osijeka, Rijeke, Požege, Vinkovaca, Svetog Ivana Zeline, Oroslavlja, Čakovca, Virovitice Siska, Sinja i Varaždina.

Na otvaranju natjecanja bilo je zanimljivo, nakon malo zabave natjecatelji su se primili ozbiljnog posla. Možemo se pohvaliti zapaženim uspjehom naših učenika: Matija Silađi je sa svojim mentorom Zlatkom Posavcom osvojio 3. mjesto na državnoj razini u disciplini stolar.

U sklopu natjecanja održana je i smotra radova učenika drvodjeljske struke s temom – Drvo u sakralnoj umjetnosti! Smotri je odazvalo 16 učenika i njihovih mentora iz slijedećih gradova: Siska, Virovitice, Slatine, Garešnice, Splita, Zadra, Virovitice, Vinkovaca, Rijeke, Karlovca, Oroslavlja, Đakova, Osijek, Ogulina, Zagreba i Varaždina.