Srednja strukovna škola Varaždin specifična je po pružanju strukovnog znanja učenicima, no također i po populaciji učenika koji se kod nas školuju. Uz nastavu koja je organizirana u redovitim razrednim odjelima, ustrojeni su posebni razredni odjeli gdje se školuju učenici pomoćnih zanimanja no, također, određeni dio učenika s teškoćama integriran je u redovite razrede na što smo u ovoj školi veoma ponosni.

Sukladno tome, ponosni smo partneri projekta „Ja mogu“ čiji je korisnik Varaždinska županija koja ga provodi uz 26 partnera – 25 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te agencijom Azra d.o.o. Projekt traje od 16. kolovoza 2017. pa sve do 15. kolovoza 2021. godine, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.691.224,80 HRK, iznos bespovratnih sredstava 9.835.926,82 HRK (92%), dok je iznos sufinanciranja Varaždinske županije 855.297,98 HRK (8%).

Kako je projekt namijenjen učenicima s teškoćama u razvoju, svrha je pružanje potpore u uključivanju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove s ciljem osiguranja uvjeta za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, a kroz rad pomoćnika u nastavi te stručnih komunikacijskih posrednika.

 

Preuzmi dokument

 

Više informacija o samom projektu možete saznati na stranici: http://pomocnici-nastava.com/

KONTAKT:

Za sve dodatne informacije o provedbi projekta u Srednjoj strukovnoj školi možete kontaktirati stručnu suradnicu – socijalnu pedagoginju Doris Horvat.

Doris Horvat, mag.soc.paed.

Stručni suradnik socijalni pedagog

rehabilitator.sssvz@gmail.com