ArTE: people hAve The powEr

O PROJEKTU

 

Projekt ArTE: people hAve the powEr četvrti je Erasmus+ projekt koji provodi Srednja strukovna škola u Varaždinu. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseci (od studenog 2019. do studenog 2021.).

Nositelj projekta je škola Liceo Scientifico Leonardo da Vinci iz Italije, a uz Srednju strukovnu školu partneri su Ies Federico Mayor Zaragoza iz Španjolske i Narva Soldino Gümnaasium iz Estonije.

Vrijednost projekta je 123 680.00 EUR-a.

Glavni ciljevi projekta su produbiti ideju o pripadnosti europskom državljanstvu među učenicima iz Italije, Španjolske, Estonije i Hrvatske, otkrivanje i promocija njihove umjetničke i kulturne baštine, analiza europskih multikulturalnih društava uključenih u projekt i njihovih problema u situacijama koje sprječavaju inkluziju, osmišljavanje inovativnih obrazovnih načina koji promiču upotrebu ITC-a, promoviranje globalnog pristupa poučavanju stranih jezika potičući digitalnu razmjenu i komunikaciju na stranim jezicima sa stranim kolegama.

Projekt ArTE će kombinirati virtualnu mobilnost s fizičkom mobilnošću, a planirano je pet aktivnosti virtualne mobilnosti putem eTwinninga te četiri aktivnosti razmjene. Aktivnosti će biti namijenjene za 24 učenika koji će biti uključeni u projekt. Provedenim aktivnostima omogućit će se ostvarenje konačnog rezultata poput Multimedijske aplikacije kulturne i umjetničke baštine zemalja koje sudjeluju u projektu. Također se očekuje da će učenici koji će biti uključeni u projekt poboljšati svoje digitalne vještine i znanje engleskoga jezika.