Stručno vijeće likovne umjetnosti, koje je ujedno i odbor za uređenje školskih prostora, svake godine izrađuje ukrase za božićno drvce i školu.

Ove je godine stručno vijeće u sastavu Ane Detoni, Ane Goričanec, Dunje Dobranić, Vedrana Ivankovića, Marijana Jankovića, Maje Mezge, Darie Stanko i Mateje Rusak dogovorilo izradbu maštovitih ukrasa od kartona. Ukrase su ručno napravili učenici 1.L, 2.L, 3.L i 4.L razreda smjera likovna umjetnost i dizajn, dizajner odjeće i grafički dizajner. Svaki je ukras ručno iscrtan, rezan te kasnije oslikan.

Karton je otpadni materijal koji su reciklirali te mu dali novo značenje. Odlučili su da se na drvcu istaknu sve struke naše škole kao simbol zajedništva, različitosti, ali i povezanosti.

Sve pripreme odisale su timskim radom – kolegica Martina Kapljić pobrinula se za nabavku nordijske jelke, kolega Ivica Čepin, naša tehnička služba Marijan Pintač i Zlatko Valentak pozicionirali su bor, Vlado Kasun je na ukrasima izbušio rupice.

Kao i svake godine, uz ukrase za bor, osmišljeni su i prigodni ukrasi za prostor škole koje je prema predlošcima kolegice Detoni izradio kolega Čepin na malom CNC stroju. Kolega Hižak i učenici pripremili su podlogu za oslikavanje, a kolega Ivanković sa svojim ih je učenicima obrisnim linijama ocrtao.

Kako je Zaštitna radionica dio naše škole, kolegica Detoni je sa svojim učenicama 4.L razreda izradila kreativan “bor” od starih taburea koji su presvučeni ostacima tkanine iz šivaonice. Taj su bor ukrasili istim ukrasima kao što su i u školi tako da se svugdje osjeti blagdanski duh.

Važno je istaknuti kako je timski rad kroz povezivanje i realizaciju ideja važan segment ukrašavanja škole.

 

(Autorica teksta: Mateja Rusak)