U sklopu Školskog preventivnog programa, naša škola je prepoznala važnost prevencije svih oblika nasilja (fizičko, verbalno, vršnjačko, cyberbullying …) kao važno područje koje je potrebno obuhvatiti preventivnim aktivnostima. Tijekom cijele godine na razne načine i kroz razne aktivnosti učenike se potiče na rast u toleranciji, na razvijanje socijalnih i komunikacijskih vještina, na učenje nekonfliktnog rješavanja sukoba te raznih drugih životnih vještina koje pridonose miroljubivom i konstruktivnom rješavanju problema i nošenju sa školskim i mladenačkim izazovima s kojima se susreću učenici u srednjoj školi. Jedna od preventivnih aktivnosti, u kojoj naša škola uz mnoge druge škole diljem RH sudjeluje, je obilježavanje „Dana ružičastih majica“.

Dana 27.2.2019. se obilježava “Dan ružičastih majica” poznatiji kao Pink Shirt Day. To je dio programa prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Naša škola je odlučila da se određene aktivnosti u sklopu SRZ-a provode cijeli tjedan gledanjem kratkih filmića o vršnjačkom nasilju i izradom poruka koje su na sam Dan ružičastih majica (27.2.2019.) stavljene na vidno mjesto u holu škole. Poruke sadržavaju neprihvaćanje svih oblika vršnjačkog nasilja. Učenici su pod vodstvom knjižničarke Ane Ravić i u suradnji s razrednicima izrađivali poruke na ružičastim majicama koje su izrađene od papira origami tehnikom. Učenici i nastavnici su taj dan nosili ružičaste majice, a nastavnici su imali i bedževe koji su izrađeni u našoj krojačkoj radionici pod vodstvom profesorice Verice Busije. Poruka dana je: „STOP NASILJU!“.