042 / 492 – 255 sss@sss-vz.hr
U zvukove praporaca s dalekog sjevera u subotu 15. prosinca 2018. u Srednju strukovnu školu stigao je željno očekivani Djed Božićnjak. U predvorju škole okupilo se mnoštvo djece zaposlenika Srednje strukovne škole te štićenici udruge Nova budućnost koji su ga s radošću dočekali.

Prigodni program započeo je uz igrokaz Stara nova priča o Crvenkapici kojeg su izveli vrijedni učenici Srednje strukovne škole. U dobro poznatu bajku o Crvenkapici zalutao je jedan kraljević koji je zatekao vuka na djelu. Srećom, stigao je u pravom trenutku te je spasio Crvenkapicu i baku od zločestog vuka prije dolaska lovca Luke. Baka je bila jako sretna pa je pozvala kraljevića i vuka na ručak kako vuku ne bi palo na pamet posjetiti sedam kozlića.

Uloga pripovjedača pripala je učenici Teni Risek (4. G), Viktorija Ratković (1. G) glumila je mamu, Milica Kruh Vuk (4. G) Crvenkapicu, a u ulozi bakice odlično se snašla Ivana Horvatić (1. K). Zločestog vuka utjelovio je David Banfić (4. C) kojemu je planove pokvario Oskar Puljević (1. C) u ulozi lovca Luke dok je zalutalog kraljevića glumila Dunja Krnjaić (1. K). Redateljsku palicu preuzele su profesorice Nikolina Rutić Mazor, Maja Pribeg i Mihaela Šafran koja je osmislila i scenarij za igrokaz. U postavljanje igrokaza na scenu važan doprinos dali su profesor Vedran Ivanković koji se s učenicima pobrinuo za scenografiju, majstor Ivica Čepin s učenicima izradio je kulise dok se oko kostima angažirala profesorica Ana Detoni te majstorice krojačke radionice. Lovca Luku potrebnim rekvizitima opremio je profesor Goran Panić. Profesorice Marina Kapljić i Petra Prekupec pobrinule su se za nabavku i pripremanje poklona.

Nakon igrokaza prisutnu djecu iznenadio je Djed Božićnjak kojeg je vješto odglumio profesor Srećko Stanar. Djedica je dobroj djeci podijelio darove, a ona su mu zauzvrat recitirala i pjevala prigodne pjesmice. Druženje je nastavljeno uz kolače iz školske pekare te grickalice i sokove.

Zahvaljujemo svima koji su svojim trudom i angažmanom sudjelovali u realizaciji ove lijepe priredbe.