U sklopu druge po redu mobilnosti Erasmus + projekta pod nazivom „Our Heritage: Where the Past Meets the Future”, predstavnici Srednje strukovne škole iz Varaždina, učenici Ivica Florjanić, Stjepan Hunjak, Gabriela Matoić, Leo Gojnik, David Banfić i Mateo Stunja u pratnji nastavnika i pratitelja Deana Mencingera, Jasne Majhen, Laure Kočile Kašmo i Dunje Ščapec, sudjelovali su od 01. do 07. travnja 2019. u razmjeni učenika i nastavnika u partnerskoj školi Narva Soldino Gümnaasium u estonskom gradu Narvi. Središnji je dio programa projekta bio namijenjen predstavljanju folklornih tradicija zemalja partnera, a osim Hrvatske partnerske zemlje projekta su Nizozemska, Češka i Turska.

Svaka zemlja prije mobilnosti imala je zadatak proučiti folklornu tradiciju svoje domovine, stoga su predstavnici partnerskih škola prezentirali folklorne osobitosti zemalja iz kojih dolaze. Učenici hrvatskog tima predstavili su tipičnosti i odlike pojedinih nošnji Republike Hrvatske, a tom prigodom je nastavnica Jasna Majhen bila odjevena u narodnu nošnju međimurskog kraja. Osim prezentacija i narodnih plesova članovi nacionalnih timova sudjelovali su u aktivnostima kreativnih, umjetničkih radionica i u sportskim aktivnostima u ekipnom natjecanju učenika u trčanju, guranju lopte, skakanju preko vijače, odbojke i odbojke s pilates loptom.

Sudionici mobilnosti razgledali su grad Narvu, posjetili su estonski glavni grad Tallin te NarvaJõesuu, grad smješten na obali Baltičkog mora. Upoznali su geografske, povijesne i kulturne vrijednosti Estonije, tradiciju i estonski školski obrazovni sustav. Tijekom mobilnosti učenici partnerskih škola imali su prilike nazočiti nastavnim satovima fizike, kemije i matematike u školi domaćina (Narva Soldino Gümnaasium) dok su nastavnici i pratitelji partnerskih škola  diskutirali o zadacima za budući projektni posjet.

Ovakav oblik putovanja svima je omogućio razmjenu znanja, ideja i stavova te obogatio međunarodnu suradnju koja je realizirala već dvije mobilnosti u sklopu navedenog projekta, a uskoro počinju pripreme i za treću mobilnost koja će se održati u listopadu, u školskoj godini 2019./2020.