Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja za osnovne i srednje škole bila je moda. Likovni zadatak za učenike osnovnih škola bio je osmisliti suvremenu školsku uniformu u tehnici vodenih boja te zatim montažom slike i digitalne fotografije u aplikaciji Pixelcut. Zadani likovni pojmovi za stvaralaštvo bili su: omjer veličina likova, kontrast svijetlo-tamno te ritam na plohi.

Likovni zadatak za učenike srednjih škola bio je osmisliti plakat za modnu marku u digitalnome obliku. Likovno-tehnički materijali i pribor koji su učenici trebali koristiti bili su flomaster za idejnu skicu, mobitel za fotografiranje idejne skice te digitalne aplikacije poput Canve, Fotor, Pixelcut, Pixlr i slično. Zadani likovni pojmovi kojima su se učenici trebali voditi tijekom likovnog stvaranja su linija, kontrasti boja, proporcije, kompozicija, digitalno kolažiranje te odnos slike i teksta.

Na županijsku razinu natjecanja pristiglo je 99 radova učenika osnovnih škola te 15 radova učenika srednjih škola. 

Županijsko povjerenstvo za provedbu županijskog Natjecanja i odabir radova učenika za izložbu činili su Davor Petak, Barbara Frntić, Iva Šarić i Dina Zebec. Odabrali su 36 radova učenika osnovnih škola  za izložbu, od kojih je 3 rada poslano na državnu razinu natjecanja, te 6 radova učenika srednjih škola, od kojih su 3 rada poslana na državnu razinu natjecanja. 

U nastavku pogledajte radove učenika osnovnih i srednjih škola odabranih za županijsku izložbu.

https://sites.google.com/u/0/d/1KildDz-dk4Fs443gxFGubEGXduatv0q_/preview?pli=1&authuser=0