042 / 492 – 255 sss@sss-vz.hr
U zagrebačkom Tehničkom muzeju obilježen je 21. Ožujka 2019. Međunarodni dan boja u organizaciji Hrvatske udruge za boje (HUBO) u suorganizaciji sa Sveučilištem u Zagrebu – TTF-om, Grafičkim fakultetom te Arhitektonskim fakultetom. Program je uistinu bio bogat. Održan je znanstveno-stručni skup na temu Boje i materijali uz mnogobrojne predavače, izložbeni dio je bio u potpunosti ispunjen grafikama, crtežima, modelima. U taj dio priče ušla je i naša Srednja strukovna škola Varaždin.
2L, 3L i 4L razredi smjera Dizajner odjeće. Uključili smo se sa skupnom izložbom i modnom revijom, u suradnji sa Školom za modu i dizajn Zagreb, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, Školom likovnih umjetnosti Split na temu : Ornament – boja i sklad tradicijskog tekstilnog rukotvorstva Dalmatinske Zagore kao poticaj u dizajnu tekstila, odjeće i modnih dodataka.

Tako je 2 L izradio uzorke dizajna tekstila na A3 formatu, 3L je izradio nakit na tu temu dok je 4L izradio modne crteže te kolekciju od 8 modela koji su prikazani tamo na modnoj reviji. Mentorica je bila Ana Detoni, dok je izradu vodila Verica Busija.