042 / 492 – 255 sss@sss-vz.hr
Učenici drugog i trećeg razreda Srednje strukovne škole Varaždin zanimanja stolar, uz njihove nastavnike strukovnih predmeta Žaklinu Vitez i Gorana Panića, u suradnji s Graditeljskom školom iz Čakovca, dana  20. rujna 2018., posjetili su tvrtku Hudek u Zagrebu, te J.A.F. Frischeis u Velikoj Gorici.

Direktor tvrtke Hudek upoznao je nazočne učenike i nastavnike s interesantnim podacima: kako je tvrtka nastala, kako se širila, čime se sve tvrtka bavi, te s njenom pozicijom na tržištu strojeva za drvnu industriju. Učenici su mogli vidjeti razne strojeve, iz prve ruke čuti nove trendove i vidjeti inovacije u proizvodnji strojeva za drvnu industriju. Nakon razgledavanja strojeva i diskusije o tome, učenici su prošetali proizvodnim pogonom u kojem se ovi strojevi repariraju, te pogon za brušenje alata. Najveće oduševljenje izazvao je CNC stroj za rezanje metala- vodom. Kod ovog stroja pritisak vode penje se na 3200 bara, a promjer mlaza vode je samo 0,3 mm.

Po završetku razgledavanja pogona učenici su dobili prigodne poklone, te katalog strojeva, a potom nastavili put Velike Gorice.

U Velikoj Gorici posjetili su tvrtku Frischeis koja se bavi prodajom materijala za drvnu branšu. Voditelj poslovnice predstavio je tvrtku i ulogu tvrtke, a nakon toga poveo je sve prisutne u razgledavanje.

Učenici su tom prilikom mogli vidjeti razne vrste furnira, kako domaćih tako i egzotičnih vrsta drva, a  nakon toga prezentirano im je krojenje i spajanje istog.

U skladišnim prostorima upoznati su s raznim drvnim pločama, elementima, te materijalima za drvnu industriju. Nadalje prezentiran im je način vođenja i organizacije skladišta, te način slaganja robe.

Nakon iscrpnog i poučnog izlaganja slijedio je povratak kući.

Sve pohvale i zahvale Gospodarskoj školi Čakovec, te njihovim nastavnicima koji su ponudili suradnju, osoblju poslovnice Frischeis u Velikoj Gorici, a posebna hvala tvrtki Hudek  koja je financirala troškove prijevoza i omogućila ovu edukativnu  izvanučioničku nastavu.