U holu škole 22. svibnja 2018. učenicima, nastavnicima, djelatnicima i svim rado viđenim gostima naše škole službeno su predstavljeni  GRISINI mediteraneo – novi pekarski proizvod školske pekare.

Naš državni prvak Luka Mikulić zajedno sa svojim mentorima Lovorkom Ernoić, dipl. ing. i Bojanom Hegedićem, majstorom pekarom,  osmislili su ovaj  trajni pekarski proizvod povećane nutritivne vrijednosti s kojim je Luka osvojio  1. mjesto na Državnom natjecanju učenika u Zagrebu.

Učenicima naše škole željeli smo kad ogladne ponuditi u školskoj kantini zdrave grickalice koje neće biti preslatke ili preslane, pune dodanih aroma, aditiva i predstavljati tkzv. PRAZNE  kalorije. S tim ciljem osmišljen je projekt uvođenja pekarskih proizvoda povećane nutritivne vrijednosti u prehranu srednjoškolaca, a  u sklopu kojeg bi se osim mediteranskih grisina osmislili i neki novi okusi  grisina.

U sklopu tog projekta, članice tima Marija Šulak- Želimorski, mr.spec.oec., Dunja Dobranić, dipl. dizajner i Lovorka Ernoić, dipl. ing. organizirale su besplatnu degustaciju i prigodnu prodaju grisina.

Promocija je marketinški osmišljena i dizajnerski postavljena predstavljajući  sastojke grisina – sviježe začinsko bilje i boćice maslinovog ulje, a uz degustaciju proizvoda učenicima je objašnjena i važnost  konzumiranja ovakvih zdravih grickalica.

U grisine smo dodali integralno pšenično brašno, maslinovo ulje, češnjak, mediteransko začinsko bilje i još neke druge tajne  hranjive  sastojke koji su učenicima izvor energije i dodatni izvor vitamina topivih u mastima, esencijalnih nezasićenih masnih  kiselina, vlakna te bioaktivnih sastojaka mediteranskog  bilja.  Grisini su ručno rađeni, sadrže preporučeni smanjeni  sadržaj soli, ne sadrže aditive i nezdrave masnoće kao što su margarin ili hidrogenirane masti.

Učenici i nastavnici su s oduševljenjem prihvatili ovakav oblik aktivnosti, a promocija je ostvarila sve  svoje ciljeve.