Ovogodišnje školsko natjecanje iz područja likovnih umjetnosti i dizajna održalo se 11. veljače 2022. godine. Učenici naše škole natjecali su se u 3A kategoriji u području srednjih umjetničkih škola / programa. Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja bila je ljudsko tijelo. Učenici su mogli raditi analogno, birati između tehnike ugljena, tuša ili olovke i digitalno ili u računalnim programima vezanima za njihovu struku.

Školskom natjecanju pristupilo je 12 učenika iz 4. L i 3. L razreda i 3 mentora. Učenice Laura Sukačić, 4. L, Petra Cepetić, 4. L, Anja Hrgar, 4. L, i Ena Fabijančić natjecale su se pod mentorstvom nastavnika Vedrana Ivankovića u sklopu nastavnog predmeta Crtanje i slikanje. U sklopu nastavnog predmeta Grafički dizajn natjecali su se Ela Novosel, 4. L, Grgur Ravić, 3. L, Patricija Benjak, 4. L, i Dunja Vuglovečki, 4.L, pod mentorstvom nastavnice Dunje Dobranić dok su se učenice Nives Marić, 3. L, Marina Dolenec, 3. L, Lorena Šanjek, 3. L i Dora Krklec, 4. L, natjecale u sklopu predmeta Grafičke tehnike pod mentorstvom nastavnice Mateje Rusak.

Školsko povjerenstvo za područje likovne umjetnosti i dizajna, u čijem su sastavu bili Marijan Janković, Maja Mezga, Daria Stanko i Ana Goričanec, odabralo je 3 rada za prijavu na državnu razinu natjecanja. Učenice čiji radovi odlaze na ocjenjivanje na državnoj razini su Ela Novosel, 4. L, mentorica Dunja Dobranić, Laura Sukačić, 4. L, mentor Vedran Ivanković te Nives Marić, 3. L, mentorica Mateja Rusak.

U nastavku možete pogledati virtualnu izložbu svih radova školske razine natjecanja.

(Autorica teksta: Mateja Rusak)

Virtualna izložba