Krajem listopada 2019. u Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu započeo je tečaj engleskog za sve zainteresirane nastavnike i djelatnike škole. Interes za početak učenja, ali i usavršavanje i proširivanje postojećeg znanja iskazalo je 20-ak nastavnika, a voditeljica tečaja za kolege je Monika Tuk, profesorica engleskog jezika. Tečaj će se održavati jednom tjedno po dva sata, nakon nastave, a trajanje tečaja bit će 50 sati. Ovakav način učenja dobro se uklapa u viziju cjeloživotnog učenja i usavršavanja nastavnika na profesionalnom, ali i osobnom planu.

Informatizacijom i digitalizacijom gotovo svih područja rada i života nastavnika, poznavanje engleskog jezika već je dugo neizostavno za uspješno svladavanje izazova s kojima se nastavnici susreću u suvremenom poučavanju, a koje se temelji na pronalaženju različitih digitaliziranih izvora informacija i primjeni literature ili audio-vizualnih sadržaja sa interneta od kojih su mnogi često dostupni samo na engleskom jeziku.

Također, poseban naglasak bit će na usvajanju osnova gramatike, vokabulara i komunikacijskih vještina koje su od iznimne važnosti u provedbi aktivnosti i mobilnostima predviđenima u sklopu četiri Erasmus + projekta koja se u školskoj godini 2019.-2020. provode u školi, a u kojima nastavnici surađuju s vanjskim partnerima iz nekoliko europskih zemalja i u kojima je engleski službeni jezik.

Ne manje važna je i činjenica da povratak u učeničke klupe i učenje jezika u odrasloj dobi ima mnoge pozitivne učinke na osobni i profesionalni razvoj svake osobe, a posebno nastavnika. I najvažnije, visoka razina motivacije za učenje kao i pozitivno ozračje u kojem se tečaj odvija svojevrstan je team building i kao takav aktivnost koja može pridonijeti boljoj međusobnoj suradnji i kvalitetnijoj komunikaciji među  kolegama.