Učenici Srednje strukovne škole – stolari, drvodjeljski tehničari dizajneri i tapetari, u pratnji nastavnika i stručnih učitelja drvne struke 27. rujna 2019. bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu.

Prvi dio terenske nastave održan je u Muzeju za umjetnost obrt gdje su uz stručno vodstvo razgledali  zbirku namještaja.

To je najveća i najpotpunija zbirka ove vrste u Hrvatskoj, broji gotovo 2000 predmeta u stilskom slijedu od gotike do suvremenog dizajna.

Profani namještaj domaće i strane proizvodnje (Austrija, Njemačka, Italija, Francuska, Engleska…) sakupljen je uglavnom na našem području i upotrebljavan u domaćoj sredini. Time svjedoči o visokoj kulturi stanovanja plemićkih i građanskih obitelji u Hrvatskoj u proteklim stoljećima.

 

Drugi dio terenske nastave održan je na sajmu naziva In Dizajn – Festival modernog doma.

U Areni Zagreb na 5000 kvadrata izložbenog prostora okupilo se više od 80 izlagača iz područja opremanja interijera, renomiranih stručnjaka i arhitekata, ali i kreativaca i produkt dizajnera čiji su radovi sastavni dio svakog modernog doma.

Poseban interes učenika privukao je štand dizajnerice Mirjane Mikulec, voditeljice RTL-ove emisije „In dizajn“ i  suorganizatorice sajma.

Ovakvi su sajmovi mjesta susreta, dogovora, razmjene iskustava i znanja na kojima izlagači mogu pokazati proizvode u koje su uložili svoja znanja i iskustva, a za učenike i nastavnike korisna su prilika za upoznavanje sa suvremenim trendovima opremanja prostora i oblikovanja proizvoda.

Dio atmosfere s terenske nastave donosimo u fotogaleriji.

Preuzmi fotogaleriju.