042 / 492 – 255 sss@sss-vz.hr
U subotu 6. travnja 2019. godine 26 učenika Srednje strukovne škole, uz pratnju profesorica Nikoline Rutić Mazor i Mihaele Šafran Denev, sudjelovalo je na Hrvatskoj radioteleviziji u Zagrebu na snimanju televizijske emisije obrazovnog programa Ni da ni ne.

Tijekom prošle školske godine učenici Karlo Kušelj i Simon Radmanović snimili su film na temu Stigme i predrasude prema strukovnim zanimanjima pod vodstvom mentorice Dunje Dobranić. U filmu su svoje glumačko umijeće pokazali učenici Mateo Stunja, Bernard Lelak, Tena Risek i Franjo Horvat. Film je poslan na natječaj HRT-a te je naša škola izabrana za sudjelovanje u emisiji Ni da ni ne.

Za snimanje je izabrano 26 učenika koji su se pripremali pod vodstvom profesorica Bojane Jagarinec, Dunje Dobranić, Lovorke Ernoić, Nikoline Rutić Mazor i Mihaele Šafran Denev. Na dan snimanja učenici su se uputili u Zagreb gdje ih je dočekao profesor Tomislav Reškovac i voditelj emisije David Bankole. Nakon uvodnih napomena i kratkih uputa započelo je snimanje. Snimanje je trajalo više od dva sata, a učenici su raspravljali o temi: Imaju li učenici strukovnih škola jednake šanse za uspjehom kao i gimnazijalci? Učenici su raspravljali o predrasudama prema strukovnim zanimanja, iznosili svoje argumente, čvrsto se držali svojih stavova te se dobro zabavljali. Nakon snimanja dvoje učenika i nastavnica iskazali su svoje dojmove o atmosferi sa snimanja koja je bila zabavna i poticajna.

Učenici su stekli novo i zanimljivo iskustvo kojeg će se rado sjećati. Snimljena emisija bit će uskoro prikazana na HRT-u, a točan datum objavit ćemo naknadno.