Na državnom Natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna (LIK) 2019. koje se odvijalo 11.-12.4.2019. u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci, učenik Dominik Višnjić osvojio je prvo mjesto. Mentorica mu je bila profesorica Dunja Dobranić. Sam plasman na ovo natjecanje u konkurenciji radova učenika svih likovnih škola već je veliko postignuće, a kamoli pobjeda.

WorldSkills Croatia 2019. novi je model državnog natjecanja učenika svih strukovnih zanimanja, po prvi put proveden od 26. do 28. ožujka 2019. godine na prostoru Zagrebačkog velesajma.
Tom je prigodom, istovremeno i na jednom mjestu, za sve hrvatske učenike strukovnih zanimanja bilo osigurano standardizirano državno natjecanje uz najsuvremeniju potrebnu opremu.
Natjecateljske discipline obuhvatile su spektar od 40-tak različitih područja zanimanja u kojima su se nadmetali najbolje plasirani učenici svih strukovnih škola u Hrvatskoj.
Na vrlo zahtjevnom i iznimno fizički napornom natjecanju, naši učenici pokazali su svoje znanje, vještine i kreativnost. Uspjeh nije izostao.
Tako je titulu najboljeg hrvatskog stolara dobio učenik David Križan pod mentorstvom Krune Kocijana. Učenik je uz izradu zadanog proizvoda- stolića, za zadatak imao izraditi nacrt, krojnu listu te izračun troškova i količine materijala.

Za modni dizajn i tehnologiju, prvim je mjestom nagrađena ekipa u sastavu učenica Tene Risek i Mateje Ozmec pod mentorstvom Verice Busije. Učenice su na zadanu temu trebale izraditi modnu kolekciju s elaboratom, a na samom natjecanju konstruirati i izraditi zadanu haljinu prema skici.

Pobjednice u disciplini dizajn obuće i kožne galanterije su učenice Emilija Piskać i Lea Videc pod mentorstvom Štefice Vrbanić. Učenice su dobile zadatak na temu Hlapić i Gita šeću ulicama grada, a samo je natjecanje bilo podijeljeno u 6 modula koja su obuhvaćala istraživanja i izradu mini kolekcije od 3 ruksaka sa pripadajućom popratnom dokumentacijom.

Valja napomenuti kako su se na četvrta mjesta plasirali učenici u disciplini pekar- Lucija Ćorko i Maja Košćak, soboslikar- Robert Zavrtnik i kozmetička njega- Mia Peklar dok je učenica Mateja Zadravec bila osma.

Osim vrijednim učenicima i državnim prvacima, možemo se pohvaliti svojim stručnim nastavnicima od kojih su čak troje primljeni u prosudbeno povjerenstvo natjecanja- profesor Milan Radunković u disciplini kozmetička njega, profesorica Sanja Banfić Kontrec u disciplini pekarstvo i profesorica Vlatka Levanić u disciplini frizerstvo.

Članovi povjerenstva u osvrtu na proteklo natjecanje upućuju pohvale Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih zbog implementacije novog modela jer su njime omogućeni jednaki uvjeti za sve natjecatelje, a izrađen zadatak daje detaljne upute u provođenje.
Koncept WorldSkillsa uspješno povezuje i s jedne strane omogućava profesionalnu orijentaciju učenicima osnovnih škola koji u svojstvu posjetitelja imaju priliku vidjeti najrazličitija područja djelatnosti, dok s druge strane potiče komunikaciju s predstavnicima gospodarstva koji su uključeni u cijeli događaj.