Završetak prvog polugodišta u Srednjoj strukovnoj školi obilježen je predstavom Vitez Željeznog Srca koja je izvedena za djecu zaposlenika Srednje strukovne škole u subotu 14. prosinca 2019., a potom i za učenike i djelatnike škole u petak 20. prosinca 2019. Na prvoj izvedbi okupilo se mnoštvo djece zaposlenika Srednje strukovne škole koja su sa zadovoljstvom pogledala predstavu te su s nestrpljenjem dočekala najomiljenijeg gosta – Djeda Božićnjaka. U ulozi Djeda Božićnjaka odlično se snašao profesor Srećko Stanar koji je okupljenu djecu razveselio poklonima. Organizaciju oko pripreme i kupovine poklona preuzele su profesorice Martina Kapljić i Petra Prekupec koje su pomno birale poklone za svako dijete.

Druga izvedba priređena je pretposljednji dan nastave prvoga polugodišta u čast učenika i djelatnika Srednje strukovne škole. Za vrijeme 3. i 4. sata predstava je izvedena u hodniku škole u kojem se okupilo mnoštvo učenika koji su s veseljem i sa smijehom popratili zgode i nezgode hrabrog Viteza Željeznog Srca. Uz Viteza Željeznog Srca kojeg je glumio učenik 2. c razreda Danijel Grabar, svoj doprinos dale su učenice Dunja Krnjaić u ulozi pripovjedača i Ivana Horvatić u ulozi dadilje Dade (obje učenice 2. k razreda), dok je princezu Eleonoru glumila Nikolina Minđek iz 1. g razreda. Njihovu glumu upotpunile su zvučne kulise za koje je bila zadužena učenica Alisa Jakopović iz 1. g razreda. Glumce su uvježbale profesorice hrvatskog jezika Nikolina Rutić Mazor i Mihaela Šafran Denev koja je ujedno i priredila tekst za izvedbu na pozornici. Kako bi glumci zasjali na pozornici, pobrinule su se profesorice Verica Busija, Ana Detoni i Mirjana Nižetić koje su osmislile i izradile kostime dok se za scenu pobrinuo profesor Vedran Ivanković. Vitez Željeznog Srca vješto je baratao mačevima koje je izradio majstor Ivica Čepin.

Zahvaljujući odličnoj pripremi i napornoj vježbi učenika te međusobnoj suradnji i timskom radu nastavnika uspješno je izvedena još jedna predstava koja nas je uvela u blagdansko razdoblje. Vjerujemo da će se odlična suradnja nastaviti i tijekom 2020. godine!