Tijekom školske godine u našoj školi provodio se projekt ”Od ideje do realizacije – multidisciplinarnom suradnjom do izrade inovativnih prirodnih kozmetičkih proizvoda iz vlastitog vrta” sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Osim što se projektom želi unaprijediti rad u našoj školi, cilj je i senzibilizirati učenike o dobrobiti primjene prirodnih sirovina u pripremi kozmetičkih proizvoda, sudjelovati u aktivnostima za opće dobro u školi i izvan nje te povećati kompetencije mladih za djelovanje u skladu s načelima održivog razvoja. Učenice drugog i trećeg razreda smjera kozmetičar aktivno su sudjelovale u izvannastavnoj aktivnosti ”Mladi kozmetolog” koju vodi nastavnik Milan Radunković. U sklopu izvannastavne aktivnosti učenice su naučile odabrati potrebne sirovine i izraditi kozmetiku od prirodnih sirovina te su održale šest radionica izrade prirodne kozmetike za učenike Osnovne škole Tužno.

U sklopu projekta postavljeno je 8 gredica u atriju škole i posađeno 12 vrsta ukrasnog, ljekovitog i začinskog bilja koje će se koristiti za potrebe nastave u idućim školskim godinama iz više nastavnih predmeta. Uz vodstvo nastavnice Martine Košćak izrađeno je 10 QR kodova s opisom biljaka i digitalni letak koji objedinjuje podatke o posađenom ljekovitom bilju, njihovoj dobrobiti i mogućnostima primjene.

Učenjem o dobrobiti prirodnih sirovina i dijeljenjem stečenog znanja učenici naše škole razvijaju vlastitu svijest i promoviraju načela održivog razvoja, a korištenjem digitalnog letka i QR kodova svi ćemo zajedno doprinijeti očuvanju i zaštiti prirode i okoliša te smanjiti korištenje papira.