U sklopu Erasmus + projekta s temom Stop Dropout, Stop Tear drops  Srednja strukovna škola iz Varaždina će u tjednu između 18. i 22. ožujka biti domaćin druge po redu mobilnosti tijekom suradnje koja će trajati ukupno dvije godine. Srednjoj strukovnoj školi u posjet dolazi 20 učenika i 9 nastavnika iz tehničke i strukovne škole Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iz istanbulskog okruga Ataşehir, iz srednje škole Vilniaus Simono Konarskio mokykla iz Litve te ekonomske i tehničke škole Harsányi János Szakgimnázium iz Mađarske .

Učenici Srednje strukovne školi, koji su se uključili u rad Erasmus + tima, će cijelog tjedna s učenicima gostima raditi u grupama koristeći predviđene IKT alate i prezentirati rezultate svog rada te tako pokazati i primijeniti informatičke i jezične vještine. Tema je Ideal School pa će tako zajedno promisliti o tome što bi po njihovom mišljenju bila škola u kojoj bi se voljeli što dulje zadržati.

Gostovanje 20 učenika i 9 nastavnika iz triju zemalja partnera u sklopu Erasmus +  projekta Stop Dropout, Stop Tear Drops je druga po redu mobilnost planirana unutar  suradnje koja će potrajati 2 godine. Vodeći je partner turska škola Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tehnička i strukovna škola iz istanbulskog okruga Ataşehir, a ostali su partneri Vilniaus Simono Konarskio mokykla srednja škola iz Litve, Harsányi János Szakgimnázium, ekonomska i tehnička škola iz Mađarske i Srednja strukovna škola iz Varaždina.

Tema projektnih aktivnosti je problematika s kojom se sve škole partneri susreću, a tiče se izostajanja s nastave, slabe motivacije učenika i ispisivanja iz škole ili napuštanja školovanja prije stjecanja bilo kakve kvalifikacije. Aktivnosti i edukacije tijekom projekta obuhvaćat će rad s učenicima, edukaciju nastavnika i prije svega uspostavljanje bolje komunikacije s roditeljima kako bi svi faktori u procesu školovanja bolje surađivali na ostvarivanju zajedničkog cilja – smanjivanja broja učenika koji zbog različitih socijalnih, ekonomskih, obiteljskih ili kulturoloških čimbenika prekidaju školovanje prije stjecanja zvanja, odnosno prije završetka predviđenog trajanja upisanih programa.

U svrhu vidljivosti projekta i diseminacije aktivnosti, zaključaka i rezultata, svaka je škola partner preuzela određene odgovornosti te će se komunikacija između partnera od susreta do susreta odvijati na svim dostupnim društvenim mrežama i na E –twinningu. O tijeku provedbe i mobilnostima izvještavat će se u medijima i svim relevantnim institucijama i vijećima, a provodit će se i edukacije svih sudionika nastavnog procesa s ciljem podizanja svijesti o redovitosti pohađanja nastave te će projekt rezultirati vodičem pod naslovom You are valuable od 8 poglavlja, a svaki će partner urediti 2 poglavlja.

Preuzmi program