U tjednu između 26. i 30.11. 2018. četvero učenika naše škole i četiri nastavnice putuju na prve radionice u sklopu dvaju odobrenih projekata unutar Erasmus + programa. Jedan će se sastanak održati u Istanbulu i tamo će nas predstavljati dvije nastavnice -koordinatorica projekta Nikolina Vlahek Canjuga i Mihaela Šafran. Na tom će se sastanku dogovoriti daljnje aktivnosti i odrediti dužnosti u projektu s temom Zaustavimo rano napuštanje školovanja(radni naslov) u kojem surađujemo s partnerima iz Turske, Litve i Mađarske.
Sastanak škola partnera (Turska, Nizozemska, Estonija, Hrvatska ) na koji putuju dvije nastavnice i 4 učenika održat će se u turskom gradu Tarsusu. Učenici će tamo boraviti u obiteljima i svaki dan sudjelovati u radionicama na kojima će se u okviru zadane teme- Kulturna baština (koordinator Vedran Ivaković) promovirati zemlju, regiju, grad i školu.
U proteklih tri tjedna s učenicima se radilo i pripremala se prezentacija i promotivni film škole te promotivni materijali o školi koji su u suradnji s učenicima prevedeni na engleski jezik.
Učenici su se marljivo pripremali i izvježbali prezentiranje na engleskom, a pripremili smo i sitne darove s proizvodima škole koje ćemo ponijeti partnerima i domaćinima te se tako predstaviti u europskom kontekstu i steći relevantno iskustvo i informacije o daljnjoj provedbi projektnih aktivnosti.
U Erasmus+ tim do sada se uključilo desetak nastavnika i stručnih suradnika te oko 20 učenika koji su do sada dali svoj doprinos u pripremama, a četvero njih će probiti led i predstaviti školu i sebe pred širokim auditorijem u dalekom Tarsusu. To su : Veronika Habunek, 4.b, Franjo Horvat,3.L, Emil Martan,3., Tena Risek, 4.g. Tamo će ih pratiti profesorice Maja Pribeg i Monika Tuk.