Volonteri naše škole i ove su školske godine bili vrijedni i angažirani u školi i izvan nje. Redoviti članovi volonterskog kluba Struk-ići kontinuirano su bili uključeni u prikupljanje potrepština za Socijalnu samoposlugu i Utočište sv. Nikole, posjećivali su korisnike u Domu za starije i nemoćne u Varaždinu i pomagali u Caritasovoj kuhinji Varaždinske biskupije na Banfici.

Svoj su doprinos volonterskim akcijama posebno iskazali učenici završnih razreda (16 učenika) koji su kao vršnjački edukatori projekta Zdravo! sudjelovali u provođenju edukativnih i kreativnih radionica u prvom i drugom razredu naše škole. Tim se projektom među učenicima promoviraju bezalkoholne navike i zdravi životni stil te volonterstvo mladih. Volonteri su prethodno i sami prošli potrebnu edukaciju za provođenje edukativnih i kreativnih radionica. Organizator i nositelj projekta je CEDAR – Centar za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj – Zagreb, Srebrnjak 159.

Volonterima – koji nisu završni razred – na prigodnom su druženju u školskoj knjižnici 12. lipnja 2019. uručene zahvalnice za marljivost i redovitost u volontiranju, a volonterima završnih razreda 27. lipnja 2019. Zahvalnice je uručio ravnatelj naše škole Dražen Košćak uz poruku „da se dobro dobrim vraća“. Pedagoginja Marica Barišić naglasila je da pomažući drugima pomažemo sami sebi, da više usrećuje davati nego primati čime postajemo bolji ljudi.

Posebna pohvalnica uručena je Brankici Korpar, učenici 4. b, koja je proglašena Najvolonterkom Srednje strukovne škole zbog svoje iznimne predanosti volonterskim aktivnostima kroz cjelokupno srednjoškolsko obrazovanje – od volontiranja na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin, svih volonterskih aktivnosti u školi, Caritasovoj kuhinji pa do rada na projektu Zdravo! kao vršnjačka edukatorica.

Ravnatelj je zahvalnice uručio i voditeljicama volonterskog kluba Struk-ići  –  Mirjani Nižetić i Štefici Erdec, kao i školskoj koordinatorici projekta Zdravo! Marici Barišić.

Voditeljice volonterskoga kluba zahvalile su na redovitosti u volontiranju i poručile svim volonterima, a posebno onima koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje, da nastave s volontiranjem i dalje. Svi su se složili da našim nesebičnim doprinosom u zajednici u kojoj živimo činimo naše društvo boljim.

Vjerujemo da će predani rad naših volontera potaknuti i druge učenike na volontiranje.

„ Nismo svi stvoreni da radimo velike stvari. Ali zato možemo raditi male stvari s puno ljubavi.“
(jedan od  15 najmoćnijih citata majke Terezije)