Mesari – nastavni sadržaj
Nastavna jedinica : KONZERVE
Vrsta materijala: PREZI PREZENTACIJA
Naziv zanimanja: JMO MESAR
Naziv predmeta: PRERADA MESA I MESNI PROIZVODI
Nastavna cjelina: Konzerve
Razred u kojem se obrađuje predmet: 3. razred
Za koga je kreiran materijal: Za učenike i nastavnike
Kojem uzrastu učenika je namijenjen: 3. razred srednje škole
Ime i prezime autora: Lovorka Ernoić, dipl. ing. prehrambene tehnologije
Datum objave: 31.3.2022.
Poveznica na PREZI PREZENTACIJU : https://prezi.com/mvkl87uvltsy/mesne-konzerve/
Nastavna jedinica: Ceh mesara
Vrsta materijala: Prezentacija – preuzmi dokument
Naziv zanimanja/kvalifikacije : JMO MESAR
Naziv predmeta: Prerada mesa i mesne prerađevine
Nastavna cjelina: Prerada mesa- uvod
Razred u kojem se obrađuje tema: 3. razred
Za koga je kreiran materijal: Za učenike i nastavnike
Kojem uzrastu učenika je namijenjen: 3. razred srednje škole
Ime i prezime autora: Lovorka Ernoić, dipl. ing. prehrambene tehnologije
Nastavna jedinica: Prikladnost mesa junećeg buta i leđa za kulinarstvo
Vrsta materijala: Prezentacija – preuzmi dokument
Naziv zanimanja/kvalifikacije : JMO MESAR
Naziv predmeta: Prerada mesa
Nastavna cjelina: Priprema svježeg mesa
Razred u kojem se obrađuje tema: 3. razred
Za koga je kreiran materijal: Za učenike i nastavnike
Kojem uzrastu učenika je namijenjen: 3. razred srednje škole
Ime i prezime autora: Lovorka Ernoić, dipl. ing. prehrambene tehnologije
Nastavna jedinica: Prikladnost komada junećeg mesa za kulinarsku pripremu – prednja četvrt
Vrsta materijala: Prezentacija – preuzmi dokument
Naziv zanimanja/kvalifikacije : JMO MESAR
Naziv predmeta: Prerada mesa
Nastavna cjelina: Priprema svježeg mesa
Razred u kojem se obrađuje tema: 3. razred
Za koga je kreiran materijal: Za učenike i nastavnike
Kojem uzrastu učenika je namijenjen: 3. razred srednje škole
Ime i prezime autora: Lovorka Ernoić, dipl. ing. prehrambene tehnologije
Nastavna jedinica: Obrada junećeg buta
Vrsta materijala: Prezentacija – preuzmi dokument
Naziv zanimanja/kvalifikacije : JMO MESAR
Naziv predmeta : Primarna obrada stoke za klanje i obrada mesa
Nastavna cjelina: Rasijecanje i kategorizacija junećeg mesa
Razred u kojem se obrađuje tema: 2. razred
Za koga je kreiran materijal: Za učenike i nastavnike
Kojem uzrastu učenika je namijenjen: 2. razred srednje škole
Ime i prezime autora: Lovorka Ernoić, dipl. ing. prehrambene tehnologije
Nastavna jedinica: Obrada junećih leđa i mesa zadnje četvrti
Vrsta materijala: Prezentacija – preuzmi dokument
Naziv zanimanja/kvalifikacije : JMO MESAR
Naziv predmeta : Primarna obrada stoke za klanje i obrada mesa
Nastavna cjelina: Rasijecanje i kategorizacija junećeg mesa
Razred u kojem se obrađuje tema: 2. razred
Za koga je kreiran materijal: Za učenike i nastavnike
Kojem uzrastu učenika je namijenjen: 2. razred srednje škole
Ime i prezime autora: Lovorka Ernoić, dipl. ing. prehrambene tehnologije
Nastavna jedinica: Obrada juneće lopatice i mesa prednje četvrti
Vrsta materijala: Prezentacija – preuzmi dokument
Naziv zanimanja/kvalifikacije : JMO MESAR
Naziv predmeta: Primarna obrada stoke za klanje i obrada mesa
Nastavna cjelina: Rasijecanje i kategorizacija junećeg mesa
Razred u kojem se obrađuje tema: 2. razred
Za koga je kreiran materijal: Za učenike i nastavnike
Kojem uzrastu učenika je namijenjen: 2. razred srednje škole
Ime i prezime autora: Lovorka Ernoić, dipl. ing. prehrambene tehnologije
Nastavna jedinica: Zorenje mesa- kulinarska priprema mesa
Vrsta materijala: Prezentacija – preuzmi dokument
Naziv zanimanja/kvalifikacije : JMO MESAR
Naziv predmeta: Prerada mesa
Nastavna cjelina: Priprema sviježeg mesa
Razred u kojem se obrađuje tema: 3. razred
Za koga je kreiran materijal: Za učenike i nastavnike
Kojem uzrastu učenika je namijenjen: 3. razred srednje škole
Ime i prezime autora: Lovorka Ernoić, dipl. ing. prehrambene tehnologije